Vragen of meer info?
Bel 023 - 5627098


De juiste vloer kiezen

 

De juiste vloer kiezen

Als je op het punt staat een nieuwe vloer aan te schaffen, dan is het handig als je weet wat voor soorten vloeren er allemaal op de markt verkrijgbaar zijn en wat de voor- en nadelen van de verschillende vloeren zijn. Voordat je een vloer gaat aanschaffen is het verstandig om eerst duidelijk op een rijtje te hebben aan welke eigenschappen de vloer moet voldoen. Kijk vervolgens welke vloer het beste bij jouw wensen aansluit. Daarvoor hebben we een lijst samengesteld met de voor- en nadelen van de meest voorkomende / gebruikte vormen van vloerbedekking.

 

PVC vloeren

PVC vloeren hebben de afgelopen tijd een grote populariteit verkregen. Dat komt omdat de vele positieve eigenschappen hebben.

Voordelen van PVC vloeren

PVC vloeren zijn erg duurzaam en staan er om bekend dat ze erg slijtvast zijn. De vloeren zijn te combineren met vloerverwarming en ook het onderhoud van de pvc vloer is eenvoudig. PVC vloeren prijzen zijn vaak voordelig, waardoor er een uitstekende prijs/ kwaliteit verhouding. Deuren of andere obstakels zijn voor het leggen van pvc vloeren geen enkel probleem omdat de vloeren uit dun materiaal bestaan. Klik PVC vloeren zijn makkelijk zelf te leggen.

Nadelen van PVC vloeren

De goedkopere versies van pvc vloeren kunnen gevaarlijke loodhoudende stoffen bevatten. Daarnaast kunnen er op de goedkopere varianten snel krassen ontstaan. Tegenwoordig worden pvc vloeren bijna niet meer met loodhoudende stoffen gefabriceerd. Er zijn verschillende soorten pvc vloeren, waarbij de pvc lijmvloeren niet makkelijk te leggen zijn waardoor er hoge legkosten zijn. Daarnaast zijn er eigenlijk maar weinig nadelen van pvc vloeren.

Tapijttegels

Tapijttegels worden nog steeds erg vaak gebruikt omdat deze vloer erg makkelijk zelf te leggen is.

Voordelen tapijttegels

Voor het leggen van tapijttegels heeft men geen ondervloer/ondertapijt nodig. Door het gemakkelijke gewicht en formaat is de distributie en opslag erg eenvoudig. Men heeft minder snijverlies, dan bij een kamerbreed tapijt. Tapijttegels zijn ook makkelijk schoon te maken en bij eventuele schade is het eenvoudig om slechts een gedeelte te vervangen.

Nadelen tapijttegels

Tapijttegels kunnen niet altijd in combinatie met huisdieren worden gebruikt. Daarnaast zijn tapijttegels gevoelig voor druk- en slijtplekken. Een tapijttegel vloer is ook minder duurzaam en gaat maximaal 10 jaar mee.

 

Laminaat

Laminaat is al jaren een erg populaire vloer.

Voordelen laminaat

Wanneer je laminaat vergelijkt met een echte houten vloer, dan is laminaat stukken voordeliger. Ook het leggen is eenvoudiger en goedkoper dan die bij een houten vloer. Laminaat is erg krasvast en het schoonmaken is erg eenvoudig. De vloer kan makkelijk met een vochtige doek worden afgenomen, waarmee de meeste vlekken makkelijk weg te krijgen zijn.

Nadelen laminaat

Laminaat kan vaak voor geluidshinder zorgen, dit kan wel voorkomen worden door de juiste ondervloer te gebruiken. Een laminaat vloer voelt vaak ook wat kouder aan en is erg hard.

Vloerbedekking

Vloerbedekking is er in vele soorten. Het meest opvallende kenmerk is natuurlijk het patroon en de kleur. Maar ook heel belangrijk is bijvoorbeeld de slijtvastheid. Hoe slijtvast de vloerbedekking moet zijn, hangt ook af van het gebruik van de plek waar de vloerbedekking gelegd gaat worden. In een slaapkamer is minder slijtvast materiaal nodig dan in de woonkamer. Een trap of een bureaustoel stellen nog weer hogere eisen.
Let er op dat voor tapijt naast de prijs per strekkende er extra kosten bijkomen voor het legloon. Legloon voor tapijt op een trap is hoger dan voor een gewone ruimte. Je kunt er voor kiezen om een ondertapijt te laten leggen. Dit kost extra, maar maakt de vloer zachter. Het al dan niet geheel laten verlijmen hangt af van de grootte van de ruimte en de kans op verschuiven van het tapijt.

Copyright © 2020 Master Totaalinrichting - alle rechten gereserveerd
Algemene voorwaarden | Cookie verklaring | Privacy verklaring