Vragen of meer info?
Bel 023 - 5627098


Gietvloeren

Wat is een gietvloer?

In het verleden werden gietvloeren voornamelijk in de industriële sector toegepast. Steeds vaker komen ze ook voor bij kantoren of woningen. Door de strakke en naadloze verbinding is dit een enorme eye-catcher. Zoals de naam al doet vermoeden wordt de vloer niet gelegd, maar gegoten. De vloer bestaat uit verschillende lagen die gezamenlijk niet dikker zijn dan 3 millimeter. Er zijn twee type gietvloeren die veelal toegepast worden. De epoxy gietvloeren (EP) en de polyurethaan gietvloeren (PU).

Hoe wordt de vloer gegoten?

De ondergrond moet effen zijn en vrij van stof. De vloer bestaat uit verschillende lagen polyurethaan (flexibele kunststof) of epoxy (harder kunsthars). De eerste laag is een soort primer om te zorgen voor een goede hechting tussen de ondervloer en de tweede laag van de gietvloer. De tweede laag is een elastische laag die moet zorgen voor een nog betere egalisering van de vloer (ook wel schrap laag genoemd). Ook zorgt deze laag ervoor dat de vloer luchtdicht is. De derde laag is de eerste laag in de gewenste kleur. Hier bovenop komt nog een laag van de uiteindelijke kleur om de vloer slijtvast te maken.

Hoe lang duurt het voordat de gietvloer te gebruiken is?

Hiervoor moet u meerdere dagen uittrekken. Eerst moet de vloer goed voorbewerkt worden. Daarna wordt de vloer laag voor laag opgebouwd. Tussen de lagen door moet u rekening houden met droogtijd vanaf 20 uur die kan oplopen tot 36 uur. Hierdoor duurt het realiseren van de vloer meerdere dagen.

De voordelen van gietvloeren

Gietvloeren zijn duurzaam, onderhoudsarm, slijtvast, naadloos, goed te reinigen en toepasbaar in combinatie met vloerverwarming. Met de juiste UV-stabiele gietvloeren en lakken wordt verkleuring voorkomen.  De vloeren zijn  geschikt voor renovatie door geringe laagdikte waardoor gebouwen een nieuwe bestemming kunnen krijgen of opnieuw ingericht kunnen worden.

Gietvloeren zijn makkelijk in onderhoud. Ze zijn vloeistofdicht en naadloos. En daarom ook zeer geschikt om toe te passen in de industrie, de zorg, publieke ruimtes en scholen, parkeergarages en ook in woningen.

Een gietvloer is leverbaar in heel veel RAL kleuren. Door instrooien van de vloer met gekleurd kwartszand kan de gietvloer worden voorzien van een antisliplaag. Ook kunnen er natuurlijk allerlei designs gemaakt worden door het instrooien van decoratieve vlokken. Tegenwoordig worden er ook steeds vaker strakke kleuren gekozen van wit naar zwart of van zacht blauw naar okergeel.

Door het mengen van twee verschillende kleuren gietvloeren creëer je de betonlook. Toch heeft een originele betongietvloer een authentieker uiterlijk. De kunststof gietvloer met een zogenaamde duotone komt een beetje “plastic” over. Kortom, er zijn heel veel keuzes te maken.

Ook in sectoren waar strenge eisen aan vloeren worden gesteld met betrekking tot bijvoorbeeld belasting of elektrische geleidendheid, zoals in de industrie of logistiek, zijn er vernieuwende concepten. De invloed van kleur op onder meer signaalwerking en routing is een bekend gegeven.

Als hygiëne een belangrijke rol speelt, is deze vloer ook de optimale keus. Doordat de vloer naadloos en vloeistofdicht is, is deze dus makkelijk schoon te houden. Dat is bijvoorbeeld in ziekenhuizen zeer belangrijk. Ook kan de vloer uitgevoerd worden met een antisliplaag om veilig op te kunnen lopen. Bovendien creëer je met een gietvloer een positieve invloed op het geestelijke en fysieke welzijn van mensen. Daar worden mensen beter van. Figuurlijk en letterlijk.

Stel u heeft een druk gezin met kinderen en huisdieren en u wilt een strakke vloer die niet krast en geen strepen van schoenen achterlaat. Dan is woonbeton een prima oplossing; wel met een iets ruwer oppervlak dan een gietvloer maar ook makkelijk te reinigen en beslist krasvast.

Hoe lang duurt het om een gietvloer te leggen?

Afhankelijk van de ondergrond en het gekozen vloersysteem is de opbouw verschillend. Vandaar dat de benodigde tijd om het vloersysteem te realiseren verschillend is, maar over het algemeen duurt het wel 3 of 4 dagen afhankelijk van de droogtijd.

Wij zijn specialist op het gebied van gietvloeren, kom gerust langs in onze showroom om u te laten informeren over de verschillende vloeren en eigenschappen hiervan.

 
NikeHotel MercureSteigenberger Hotel GroupRegardzDura VermeerMeerland BouwHealth City
Copyright © 2020 Master Totaalinrichting - alle rechten gereserveerd
Algemene voorwaarden | Cookie verklaring | Privacy verklaring